Nordlyskatedralen    |    Åpningstider    |    Konserter og aktiviteter    |    Attraksjon    |    Kontaktinfo    |    Nyhetsarkiv    |    Sosiale medier
Facebook Instagram

Kirkas navn

Nord-Hålogaland bispedømme har tatt et enstemmig valg. Kirka skal hete «Nordlyskatedralen Alta kirke».

- Dette er en milepæl og en ære for oss. Det er nemlig ikke ofte vi behandler navn på nye kirker, rett og slett fordi det ikke bygges så mange, sier Oddgeir Stenersen, stiftsdirektør i Nord-Hålogaland bispedømme. Selv har han vært stiftsdirektør i snart åtte år, og dette er den eneste navnesaken de har hatt i løpet av disse årene.

Nord-Hålogaland bispedømme gikk dermed for Alta menighetsråds, Alta kirkelige fellesråds og prostens forslag. Og i mot forslaget fra fungerende biskop, som hadde foreslått det samme i omvendt rekkefølge, nemlig «Alta kirke - Nordlyskatedralen».

- Det var et sterkt lokalt eierskap til navnet Nordlyskatedralen, samt at Alta kaller seg Nordlysbyen. I tillegg har kirka en strukturell karakter knyttet til nordlyset. Derfor ville vi at kirka skulle hete Nordlyskatedralen Alta kirke, sier Stenersen.
 

BESTEMT PÅ KIRKEMØTET I APRIL 2012

Det var under det store, nasjonale, årlige kirkemøtet i Tønsberg, at Nord-Hålogaland bispedømme så sitt snitt til å holde et eget møte og avgjorde navnesaken for Nordlyskatedralen.

- Alle ønsket at kirka skulle ha det navnet, sier Stenersen.

Nå venter han og de andre i bispedømmerådet spent på at kirka skal stå ferdig.

- Da vil jeg snarest legge et bispedømmerådsmøte til Nordlyskatedralen. Det gleder jeg meg til, sier stiftsdirektøren.

Hva gamle Alta kirke angår, så skal den bare fortsette å kalle seg Alta kirke.

- Det er uproblematisk, mener Stenersen. Inntil noen, som menighetsrådet eller fellesrådet ønsker å skifte navn på den, vil den beholde sitt navn, slår han fast.

 

 

 

 

 

Nyhetsbrev fra Integreringskoordinatoren

20.09.2016

Nordlysattraksjon

15.09.2016

Åpning av Nordlysattraksjonen

Åpningstider

15.09.2016