Nordlyskatedralen    |    Åpningstider    |    Konserter og aktiviteter    |    Attraksjon    |    Kontaktinfo    |    Nyhetsarkiv    |    Sosiale medier
Facebook Instagram

Nyhetsbrev fra Integreringskoordinatoren

Skrevet av: Kristin         Dato: 20.09.16 13:32

Nyhetsbrev fra Integreringskoordinatoren

20.mai 2016 startet Marianne Haugvik Hodne i en 20% stilling som Integreringskoordinator i Alta menighet. Ved hjelp av flere bedrifter i næringslivet kunne stillingen økes til 50% fra 1.august. I dette treårige prosjektet blir samarbeid på tvers av organisasjoner, idretten og frivillige høyt vektlagt. Jobben innebærer å koordinere og legge til rette for deltagelse i idrett og andre aktiviteter i Altasamfunnet. Det handler både om å integrere i allerede eksisterende tilbud og aktiviteter, samt skape nye arenaer for integrering og møter mellom nordmenn og våre nye landsmenn. Siden oppstarten i mai har dette vært hovedfokuset i arbeidet:

 

Friluftskvelder for ungdom med Alta Røde Kors
Vinteren 2015/2016 startet samarbeidet med Alta Røde Kors. Én gang i måneden samles flyktninger, asylsøkere og norske ungdommer rundt bålet. Vi har hatt skidag i slalåmbakken, tur i Tollevika og flere turer i Komsa. Rundt 30 ungdom har deltatt på hver samling og aktivitetene er alt fra fresbee-golf til bålkos, matlaging, fotball, slakkline og hinderløype. Neste tur går til Auskarnes torsdag 29.september.

 

Språkkafé i Nordlyskatedralen og på Alta bibliotek
Språkkafé er et åpent tilbud for alle som ønsker å bli bedre til å snakke norsk! Det er en møteplass på tvers av nasjonalitet, kultur og religion. Onsdag 17.august var omkring 50 mennesker tilstede på den første språkkafeen. Det var nordmenn, flyktninger og asylsøkere i alle aldre. Også 7.september var det ca 50 mennesker på språkkafeen som holder åpent i kafeen i Nordlyskatedralen fra kl.18-19:30 følgende onsdager i høst: 28.september, 19.oktober, 2.november og 23.november. Siden de besøkende syntes det var for lenge mellom hver gang har integreringskoordinatoren satt i gang et samarbeid med Alta bibliotek. Dermed blir det språkkafé på biblioteket også. Der blir det språkkafé annenhver fredag fra kl.14:00-15:00 og oppstart er fredag 16.september.


Alta IF fotballtrening for enslige mindreårige
Fotball er internasjonalt og man er ikke avhengig av å snakke samme språk. Samtidig kan idrett være en god arena for integrering og språkopplæring, og ikke minst er det helsefremmende. Mandag 22.august startet Alta IF fotballtrening for de enslige mindreårige guttene som er bosatt i Alta kommune. Med Tor Bjørnar Henriksen som fotballtrener samles de til trening hver mandag. Tanken er å hjelpe de som ønsker det videre til aldersbestemte lag, samt få til hospitering begge veier. Stemningen er god, og fotballnivået er svært høyt!

International Aerobic Dance (for kvinner) på Actic
Fysisk aktivitet er viktig for psykisk og fysisk helse. Sanitetsforeningen har bidratt med midler slik at asylsøkerkvinner og flyktningkvinner kan delta på «International aerobic dance». Det er en nyoppstartet time på Actic treningssenter i Alta. Aerobic-dansen vil være hver onsdag gjennom hele høsten fra 16:30-17:30. Timen er selvfølgelig også åpen for Actic-medlemmer.

Skolefrokost på Sandfallet ungdomsskole
«Uten mat og drikke…». Sanitetsforeningen har også bidratt med midler til skolefrokost på Sandfallet ungdomsskole én gang i uka. Velkomstklassen, med innvandrere og flyktninger, handler inn maten, og sammen med en gruppe elever fra de øvrige klassene på skolen lager de i stand skolefrokost til om lag 40 elever hver uke. En viktig arena hvor norske ungdommer og innvandrere kan møtes over et måltid.

Tusen takk til alle sponsorer, samarbeidspartnere og frivillige i Alta som er med på dette viktige integreringsarbeidet!

Erfaringen hittil har synliggjort et sterkt behov for denne stillingen hvor man kan koordinere og samle krefter i Altasamfunnet. Det har vist seg å være behov for en koordinator som kan være fødselshjelper for andres initiativ og prosjekter, i tillegg til å sette i gang egne prosjekt, informere og rekruttere. For ønsket om integrering i Alta er stort! Det er en fornøyelse å jobbe med dette integreringsarbeidet. Mange har engasjert seg og ønsker å gjøre en innsats for innvandrere. Og tilbakemeldingen fra de frivillige handler om at det å få være med på dette, og få møte våre nye landsmenn, er en berikelse i hverdagen!

Hilsen Marianne Haugvik Hodne
Integreringskoordinator

Tweet

- Et av Norges mest spennede nybygg

12.12.2013

Nettstedet The Culture Trip har i en artikkel satt fokus på de ti mest spennende nye byggene i Norge de siste fem årene. Sammen med blant annet kulturhuset Kilden i Kristiansand, Hamsunsenteret på Hammerøy, og Snøhettas Villreinsenter på Drovre, er Nordlyskatedralen Alta kirke er ett av dem The Culture Trip har plukket ut.

Se Nordlyskatedralen på Instagram

28.11.2013


Mange besøkende i Nordlyskatedralen og i Alta, tar bilder av katedralen og deler dem på Instagram. Her kan du se de siste bildene, også om du ikke har Instagramkonto. Har du Instagram, så ikke glem å bruker taggen #nordlyskatedralen.

Følg Nordlyskatedralen på Facebook

17.02.2013

Nordlyskatedralen er på Facebook. Lik siden, del den med andre og legg gjerne ut egne bilder av kirken, eller fra aktiviteter i kirken. Klikk på logoen, eller klikk her for å gå til Facebooksiden


Se alle saker