Nordlyskatedralen    |    Åpningstider    |    Konserter og aktiviteter    |    Nordlysattraksjon    |    Kontaktinfo    |    Nyhetsarkiv    |    Sosiale medier
Facebook Instagram

Vakker og høytidsstemt vigsling

Skrevet av: Niels Westphal         Dato: 10.02.13 15:16


Vigslingen fra tårnrommetHelt fra prosesjonen inn i kirken med barn og ungdom i spissen akompagnert av vakker musikk og sang, til utgangsprosesjonen nitti minutter senere, var vigslingsgudstjenesten en spesiell og høytidelig seremoni.

Korsang fra både voksne og barn, tekstlesninger på tre språk, stort orkester og flotte ord, i en vakker og festpyntet katedral. Ikke få av de fremmøtte satt med klump i halsen og tårer i øyekroken etter at 40 års kamp for å realisere en ny kirke i Alta, nå endelig er over.

Gudstjenesten ble ledet av sokneprest i Alta, Anne Skoglund, mens biskop Per Oskar Kjølaas holdt preken. Også prost Olav Øygard og menighetens andre prester deltok. Et orkester ledet av Bjørn Andor Drage stod for musikken, mens Motettkoret, elever fra Alta videregående skole og medlemmer av barnekoret Santcus stod for vakker sang. 

Kronprinsesse Mette-Marit, statsråd Rigmor Åserud, fylkesmannen i Finnmark, ordfører i Alta og flere hundre av menighetens egne medlemmer, fyllte Nordlyskatedralen til siste plass. 

Etter vigslingen var det kirkekaffe med taler og hilsener hos naboen Rica hotell.
 

Du kan se hele vigslingen i opptak her (video)

Se flotte bilder tatt av arkitektkontorets fotograf her

Se en kort mobilvideo fra vigslingen her

Se bilder fra vigslingen her

 

 

 

Tweet

- Et av Norges mest spennede nybygg

12.12.2013

Nettstedet The Culture Trip har i en artikkel satt fokus på de ti mest spennende nye byggene i Norge de siste fem årene. Sammen med blant annet kulturhuset Kilden i Kristiansand, Hamsunsenteret på Hammerøy, og Snøhettas Villreinsenter på Drovre, er Nordlyskatedralen Alta kirke er ett av dem The Culture Trip har plukket ut.

Se Nordlyskatedralen på Instagram

28.11.2013


Mange besøkende i Nordlyskatedralen og i Alta, tar bilder av katedralen og deler dem på Instagram. Her kan du se de siste bildene, også om du ikke har Instagramkonto. Har du Instagram, så ikke glem å bruker taggen #nordlyskatedralen.

Følg Nordlyskatedralen på Facebook

17.02.2013

Nordlyskatedralen er på Facebook. Lik siden, del den med andre og legg gjerne ut egne bilder av kirken, eller fra aktiviteter i kirken. Klikk på logoen, eller klikk her for å gå til Facebooksiden


Se alle saker