Nordlyskatedralen    |    Åpningstider    |    Konserter og aktiviteter    |    Nordlysattraksjon    |    Kontaktinfo    |    Nyhetsarkiv    |    Sosiale medier
Facebook Instagram

Vigsling av katedralen 10. februar

Skrevet av: Niels Westphal         Dato: 08.02.13 22:00

Selve byggingen av Nordlyskatedralen skal være ferdig i midten av januar 2013 og kun få uker etter overtakelsen,skal Altas nye kirke vigsles av biskop Per Oskar Kjølaas med Kronprinsesse Mette Marit tilstede sammen med menigheten og inviterte gjester.

OMFATTENDE BESTEMMELSER

En kirke er ikke et helt vanlig bygg og det er omfattende bestemmelser knyttet til såvel byggingen av kirker, og til hvordan en ny kirke skal tas i bruk. Selve vigslingen av kirkehus, rom og inventar skjer ved at menigheten høytidelig tar dem i bruk for første gang ved en offentlig gudstjeneste og helliger dem ved Guds ord og bønn. Fra da av er de reservert for bruk i menighetens liturgiske liv.

Du kan lese mer om bestemmelsene på kirken.no

MANGE ARRANGEMENTER

Selve vigslingesgudstjensten er nå fullbooket, men selv om du ikke har plass i kirken kan følge gudstjenesten direkte på Tv-Nord på nett-TV og på radio NRK 1. I tillegg til selve vigslingen søndag 10. februar, vil åpningen av Nordlyskatedralen Alta kirke, bli markert ved en rekke andre arrangement i kirka. Mer informasjon finner du på denne siden.

Tweet

- Et av Norges mest spennede nybygg

12.12.2013

Nettstedet The Culture Trip har i en artikkel satt fokus på de ti mest spennende nye byggene i Norge de siste fem årene. Sammen med blant annet kulturhuset Kilden i Kristiansand, Hamsunsenteret på Hammerøy, og Snøhettas Villreinsenter på Drovre, er Nordlyskatedralen Alta kirke er ett av dem The Culture Trip har plukket ut.

Se Nordlyskatedralen på Instagram

28.11.2013


Mange besøkende i Nordlyskatedralen og i Alta, tar bilder av katedralen og deler dem på Instagram. Her kan du se de siste bildene, også om du ikke har Instagramkonto. Har du Instagram, så ikke glem å bruker taggen #nordlyskatedralen.

Følg Nordlyskatedralen på Facebook

17.02.2013

Nordlyskatedralen er på Facebook. Lik siden, del den med andre og legg gjerne ut egne bilder av kirken, eller fra aktiviteter i kirken. Klikk på logoen, eller klikk her for å gå til Facebooksiden


Se alle saker