Nordlyskatedralen    |    Åpningstider    |    Konserter og aktiviteter    |    Nordlysattraksjon    |    Kontaktinfo    |    Nyhetsarkiv    |    Sosiale medier

Nyhetsbrev fra Integreringskoordinatoren

Skrevet av: Kristin         Dato: 20.09.16 13:32

20.mai 2016 startet Marianne Haugvik Hodne i en stilling som Integreringskoordinator i Alta menighet. I dette treårige prosjektet blir samarbeid på tvers av organisasjoner, idretten og frivillige høyt vektlagt. Jobben innebærer å koordinere og legge til rette for deltagelse i idrett og andre aktiviteter i Altasamfunnet. Det handler både om å integrere i allerede eksisterende tilbud og aktiviteter, samt skape nye arenaer for integrering og møter mellom nordmenn og våre nye landsmenn. Siden oppstarten i mai har dette vært hovedfokuset i arbeidet:

  • Friluftskvelder for ungdom med Alta Røde Kors
  • Språkkafé i Nordlyskatedralen og på Alta bibliotek
  • Alta IF fotballtrening for enslige mindreårige
  • International Aerobic Dance (for kvinner) på Actic
  • Skolefrokost på Sandfallet ungdomsskole

Tusen takk til alle sponsorer, samarbeidspartnere og frivillige i Alta som er med på dette viktige integreringsarbeidet!

Erfaringen hittil har synliggjort et sterkt behov for denne stillingen hvor man kan koordinere og samle krefter i Altasamfunnet. Det har vist seg å være behov for en koordinator som kan være fødselshjelper for andres initiativ og prosjekter, i tillegg til å sette i gang egne prosjekt, informere og rekruttere. For ønsket om integrering i Alta er stort! Det er en fornøyelse å jobbe med dette integreringsarbeidet. Mange har engasjert seg og ønsker å gjøre en innsats for innvandrere. Og tilbakemeldingen fra de frivillige handler om at det å få være med på dette, og få møte våre nye landsmenn, er en berikelse i hverdagen!

Hilsen Marianne Haugvik Hodne
Integreringskoordinator

- Et av Norges mest spennede nybygg

12.12.2013

Nettstedet The Culture Trip har i en artikkel satt fokus på de ti mest spennende nye byggene i Norge de siste fem årene. Sammen med blant annet kulturhuset Kilden i Kristiansand, Hamsunsenteret på Hammerøy, og Snøhettas Villreinsenter på Drovre, er Nordlyskatedralen Alta kirke er ett av dem The Culture Trip har plukket ut.

Se Nordlyskatedralen på Instagram

28.11.2013


Mange besøkende i Nordlyskatedralen og i Alta, tar bilder av katedralen og deler dem på Instagram. Her kan du se de siste bildene, også om du ikke har Instagramkonto. Har du Instagram, så ikke glem å bruker taggen #nordlyskatedralen.

Følg Nordlyskatedralen på Facebook

17.02.2013

Nordlyskatedralen er på Facebook. Lik siden, del den med andre og legg gjerne ut egne bilder av kirken, eller fra aktiviteter i kirken. Klikk på logoen, eller klikk her for å gå til Facebooksiden


Se alle saker